Sport

Aki szembejön, azon átgázol a Warriors

A címvédő Golden State Warriors a 22. mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 2015/16-os idényében. Az oaklandi együttes vasárnap a Brooklyn Nets vendégeként diadalmaskodott, tovább javítva a szezonrajt-rekordját. A 28 pontos Stephen Curry vezette Warriors sorozatban 26. alapszakasz-meccsén győzött, és már csak eggyel van lemaradva a Miami Heat 2012/2013-ban felállított csúcsától.

Az Oklahoma City főként a 19 ponttal, 10 gólpasszal és 11 lepattanóval záró Russell Westbrook idénybeli harmadik tripla-duplájával (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményével) verte a Sacramentót. A Thunder 14-0-ra áll hazai pályán a Kings ellen, amióta a klub 2008-ban átköltözött Seattle-ből.

A memphisi Jeff Green 0,5 másodperccel a vége előtt zsákolta be a győztes kosarat a Phoenix ellen, amely egyhuzamban negyedszer kapott ki.

A nyolc napon belül harmadszor is csak tíz embert nevező Washington kikapott Dallasban, a hazaiaknál Wesley Matthews 36 pontot – közte tíz triplát – szórt.

A szezon végén visszavonuló Kobe Bryantet álló ováció fogadta utolsó detroiti látogatása alkalmával. A Los Angeles Lakers ötszörös bajnok sztárja kihagyta első kilenc dobását, és amikor a tizedik bement, a közönség hangos “Ko-be!” kiabálással ünnepelt. A simán alulmaradt kaliforniaiak 3/17-re rontották győzelmi mérlegüket.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Brooklyn Nets-Golden State Warriors 98-114
Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 95-93
Detroit Pistons-Los Angeles Lakers 111-91
Washington Wizards-Dallas Mavericks 104-116
Oklahoma City Thunder-Sacramento Kings 98-95

Ajánlott videó

Olvasói sztorik