Sport

Cseh László aranyéremmel ünnepelte születésnapját

Kapás Boglárka ezüstérmet nyert 800 méteres gyorsúszásban.

A száz méteres pillangóúszás döntőjében a szülinapos Cseh László volt érdekelt. A huszonnyolcszoros kontinensbajnok Matteo Rivolta mögött haladt, majd egy hatalmas hajrát nyitva megelőzte az olaszt, méghozzá országos csúccsal.

Magyar szempontból a csütörtöki nap utolsó döntője a női nyolcszáz méteres gyorsúszás volt. A fináléban két magyarnak is szurkolhattunk, Kapás Boglárka és Juhász Adél is ott volt a rajtkövön. A harminckét hosszból álló futam felénél a legjobb idővel bekerülő Kapás az élen haladt. Hatszáz méternél az első három együtt ment, száz méterrel a vége előtt a magyar hölgy a második helyen állt. Majd egy hatalmas hajrát nyitott, de ez is “csak” az ezüstéremre volt elég. Juhász a nyolcadik helyen ért célba.

Hosszú Katinka a száz háton szerzett aranyérme után nagyjából húsz perccel már a száz vegyes középdöntőjének második futamában állt rajtkőre. Az Iron Lady már a táv felénél is az élen állt, és elképesztő fölénnyel, új Európa-bajnoki csúccsal (57.49) jutott a fináléba. Hosszú a saját rekordját adta át a múltnak.

Eredmény – Úszás, Rövidpályás Európa-bajnokság, magyar érdekeltségű döntők

Férfi 100 méter pillangó:
1. Cseh László 49.33 – új országos csúcs
2. Matteo Rivolta (olasz) 49.70
3. Nikita Konovalov (orosz) 50.28

Női 800 méter gyors:
1. Jazmin Carlin (brit) 8:11.01
2. Kapás Boglárka 8:11.43
3. Sharon Rouwendaal (holland) 8:15.84

8. Juhász Adél 8:28.38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik