Sport

A világ egyik legjobbja Görbiczéknél folytatja

A norvég jobbátlövő 2016 nyarán érkezik a Győrhöz, ahol hároméves szerződést ír alá.

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy az egyesületnél folytatja pályafutását a kétszeres Európa-bajnok norvég jobbátlövő, Nora Mörk. A 24 éves kézilabdázó 2016 nyarán érkezik a kisalföldi csapathoz, ahol hároméves szerződést ír majd alá.

Mörk a sportág egyik legjobb játékosa, a 2014-es kontinensbajnokságon és az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjében is bekerült a torna All Star csapatába a Larvik jelenlegi játékosa.

A fiatal jobbátlövő 2011-ben súlyos térdsérülést szenvedett, közel két évet ki kellett hagynia. Viszont képes volt újra csúcsformába lendülni, és a világ legjobbjai közé küzdötte magát.

A klubváltásról így nyilatkozott:

“Hét Larvikban töltött év után elérkezettnek láttam az időt, hogy váltsak, és valami újat próbáljak ki.Ahogy a győri klubot megismertem az utóbbi években, a munka, a célok, a közösség igazán nekem való, úgy gondolom, nagyon jól fogom ott érezni magam. Természetesen az ETO-ban játszó norvég csapattársaimmal is beszélgettem, közülük Heidi Löke áll hozzám legközelebb. Ő az egyik oka, hogy végül a Győr ajánlatát fogadtam el.” 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik