Sport

Kobe nagyot akart, nyögés lett a vége

Érzelemdús mérkőzést rendeztek magyar idő szerint kedden hajnalban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, ugyanis két nappal azután, hogy Kobe Bryant bejelentette, visszavonul a szezon a végén, a Los Angeles Lakers a klasszis szülővárosában, Philadelphiában vendégeskedett – ez volt a játékos utolsó NBA-s fellépése Phillyben. A közönség annak rendje és módja szerint fantasztikus fogadtatásban részesítette a veterán kosarast.

A meccs azonban nem sikerült jól Bryantnek.

Az Oklahoma City Thunder kiválósága, Kevin Durant a napokban több alkalommal is a porig alázta az amerikai médiát, amiért mostanában csak rosszat írnak Kobe-ról, az ő generációja Michael Jordanéről. Nehéz azonban jót írni abban az esetben, ha Bryant gyógyszere elgurul és eldobálja a labdát mindenhonnan.

Egy jó kis összefoglaló Kobe teljesítményéről:

Márpedig ismét ez történt. Persze ebben vélhetően az is benne volt, hogy látványos játékkal szeretett volna búcsúzni a philadelphiai közönségtől és jól is kezdett, az elején beestek a trojkák és 13 pontig jutott az első negyedben. A közönség bőszen skandálta, hogy “M-V-P”. A folytatás már nem sikerült neki olyan jól, mert bár 20 egységet felpakolt a táblára, 26 rádobásából csak hét volt jó. A triplavonalon túlról 17 kísérletéből mindössze négy talált.

Ki is kapott a Lakers, ami a szezon eddigi részét nézve nem lenne meglepő, ugyanakkor a másik oldalon az a 76ers állt, amely az amerikai major sportokat tekintve rekordot jelentő 28 meccses vereségszériában volt. A szezont például 0-18-cal kezdték.  Legutóbb márciusban nyertek a Denver ellen. Most már 1-18-cal állnak, a Lakers 2-15-tel.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers-Washington Wizards 85-97
Philadelphia 76ers-Los Angeles Lakers 103-91
Brooklyn Nets-Phoenix Suns 94-91
Minnesota Timberwolves-Orlando Magic 93-96
New Orleans Pelicans-Memphis Grizzlies 104-113
Portland Trail Blazers-Dallas Mavericks 112-115, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik