Sport

Bombameglepetés: 11 év után kikapott Vlagyimir Klicsko

Elbántak az Acélkalapáccsal. Tyson Fury óriási meglepetésre legyőzte az ukrán világbajnoki címvédőt.

Vlagyimir Klicsko, a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka szombat éjjel Tyson Fury ellen lépett ringbe Düsseldorfban.

A 37 éves ukrán öklöző 64 mérkőzést játszott pályafutása során, ezekből mindössze hármat vesztett el, a 53-szor pedig kiütéses győzelmet aratott.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Klicsko legutóbb 2004. április 10-én Lamon Brewsterrel szemben szenvedett el vereséget.

Ellenfele az a Fury volt, aki nála tíz évvel fiatalabb, 2008 óta profi és 24 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

A hórihorgas, 206 centiméter magas brit – akit az ütközet előtt a szakértők jóval esélytelenebbnek tartottak – az első menettől kezdve tulajdonképpen sakkban tartotta világklasszis riválisát.

A látszólag képzetlen, koordinálatlan mozgású Fury teljesen kizökkentette Klicskót a ritmusából, akinek igazán tiszta találata sokáig nem is volt.

Fury kiválóan védekezett az ukrán balegyenesei ellen, és előfordult, hogy Klicsko percekig nem próbálkozott ütéssel, csak csoszogott és passzívan bokszolt.

Az utolsó menetekre felpörgött az Acélkalapács, a záróetapban valósággal nekirohant Fury-nek, de a hajrát előbb kellett volna megindítania.

Ugyanis a bírók egyhangú pontozással, 3-0-val adták oda a meccset Tyson Fury-nak.

Trónfosztás, Klicskót leiskolázták.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik