Sport

Michelisz Norbert másodszor lett privát világbajnok

Az összetett ötödik helye nem jött össze, ezúttal nem ő lett a legjobb hondás.

A túraautó-világbajnokság történetében először rendezték villanyfényes versenyt, méghozzá a szezonzára futamon Katarban. A sorozat magyar pilótája Michelisz Norbert a hatodik helyet szerezte meg az időmérőn. A rajt jól sikerült, a magyar pilóta a negyedik helyért harcolt, amikor egy koccanás miatt visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Az összetett ötödik helyéért folyó versenyben Micheliszt tizenkilenc ponttal előzte meg Gabriele Tarquini, aki azonban a futam elején kipördült, így végül pont nélkül zárt. A Zengő Motorsport versenyzőjének sikerült megelőznie Nicky Catsburgot, így a hetedik helyen fejezte be az első futamot.

A győzelmet az idény során még tizedik alkalommal José Maria Lopez szerezte meg, így beállította a tavaly felállított rekordját. Az utolsó verseny előtt Norbi hátránya 13 pontra csökkent összetettben Tarquini mögött, a privát bajnokságban (Yokohama Drivers Trophy) – amelyet a nem gyári csapatok között rendeznek – viszont az előny hétről két pontra olvadt Mehdi Bennani előtt.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A második, egyben a szezon utolsó futamán a magyar versenyző az ötödik helyről indult, viszont Tom Coronel autóját nem tudtak időben megjavítani, így az ő második rajtrácsa üresen maradt. A start után történt egy baleset, így körökig a biztonsági autó mögött haladtak a pilóták.

Az újraindítás után John Filippi kicsúszott, így már a harmadik volt Michelisz. Sajnos a Honda olasz veteránja folyamatosan lépdelt előre, így az ötödik helyre egyre kevesebb volt az esély. Ezzel pedig az is biztossá vált, hogy a tavalyi szezon után ezúttal nem ő lesz a legjobb hondás.

A verseny hátralévő részében honfitársunk maga mögött tartotta Sebastian Loeböt, így a harmadik helyen intették le. Michelisz Norbert 2012 után második alkalommal nyerte meg a privát bajnoki címet. Összetettben pedig a hatodik helyen zárt.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik