Sport

A nap sztorija: véletlenül lefutott egy maratont

Megeshet, hogy a 17 éves Evan Megoulasnak el kellene azon gondolkodnia, hogy komolyabban vegye a hosszútávfutást, mert a jelek szerint ösztönös tehetsége van hozzá. Az amerikai tinédzser múlt vasárnap, Philadelphiában nevezett be egy félmaratonira a testvérével, Peterrel, a család pedig természetesen a helyszínen volt és szurkolt a két fiatalnak, azonban pánik lett úrrá rajtuk, amikor Evan nem ért célba. Vártak egy kicsit, ám miután továbbra sem bukkant fel, így értesítették a rendőröket, akik a keresésére indultak.

Két biciklis rendőr aztán a nyomár bukkant öt kilométerrel a cél előtt. De nem a félmaratoni, hanem a komplett maratoni táv végén. Merthogy Evan benézett egy kanyart út közben, így a teljes távot lefutotta. A rendőrök nem merték megállítani, ha már addig eljutott, inkább elkísérték a végéig. Evan végül 5:23.11 alatt teljesítette a maratoni távot, a családja szerint nem is tűnt kimerültnek.

A történteket az idősebb testvér, Peter mesélte el a PennLive-nak:

El sem tudom képzelni, hogy csinálta. Született futó a srác. Nem ismerős Philadelphiában, így szerintem azt sem tudta, merre jár. Teljesen vállalható idő alatt ért be a célba, örült is neki. Nem is lehetnék rá büszkébb és a rendőröknek is köszönöm, hogy segítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik