Sport

“Erős Pista” újra a válogatottnál

Majoros István, az athéni olimpia bajnoka a jövőben segítőként dolgozik majd Sike András szövetségi kapitány mellett a kötöttfogású birkózó-válogatottnál.

Szöul olimpiai bajnoka felkérte Athén olimpiai bajnokát, hogy legyen a segítőtársa a magyar birkózó válogatott felkészítésében. Utóbbi boldogan mondott igent.

MAJOROS ÚJRA A KÖTÖTTFOGÁSÚ VÁLOGATOTTNÁL?!A Kossuth Rádióban beszélgettek a 2004-es athéni olimpia kötöttfogású 55…

Szerző: Magyar Birkózó Szövetség – Hungarian Wrestling Federation2015. november 24.

“A szövetségi vezetés megkeresett, egyeztettünk és én igent mondtam, elvégre ki képes félvállról venni egy ilyen felkérést” – mondta a magyar szövetség honlapján megjelent cikkben a 2004-es játékokon 55 kilogrammban győztes Majoros.

Majoros 2004-es győzelme után a népszerű ételízesítőn, az “Erős Pistán” tűnt fel, mint reklámarc, de azóta eltűnt a nyilvánosság elől. Pedig még csak 41 éves, azóta családot alapított, három gyermeke van és a birkózástól sem szakadt el, egy fővárosi, II. kerületi teremben oktatja a fiatalokat.

Jövőbeni feladatait illetően úgy fogalmazott, hogy Sike András szövetségi kapitánnyal egyeztetve taktikai tanácsokat ad majd a sportolóknak, s a szőnyegen mutatott produkcióikkal kapcsolatban kell észrevételekkel előállnia.

Emellett a fogyasztásról szerzett tapasztalatait is megoszthatja majd Lőrincz Tamásékkal, ugyanis a 41 éves Majoros az egyik legnagyobb fogyasztónak számított a maga idejében.

“Tény, a csúcsfogyasztásom 13 kiló volt. Emlékszem, csak fokozatosan tértem vissza az élők világába egy ekkora, az emberi szervezet ellen elkövetett erőszak után…”

– tette hozzá Majoros István, aki a magyar birkózósport eddigi utolsó olimpiai bajnoka.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik