Sport

Megsérült a Tennis Classics egyik főszereplője

Taróczy Balázs főszervező elmondta, a kétszeres Roland Garros-győztes spanyol Sergi Bruguera – aki itt volt a 2008-as első gálán – a múlt héten megsérült, így nem tudott eljönni Budapestre. A legendák mérkőzésén emiatt az ausztrál Pat Cash játszik majd az ugyancsak wimbledoni bajnok horvát Goran Ivaniseviccsel.

Nagy öröm, hogy remek formában lévő játékosok lépnek pályára, Marin Cilic és Richard Gasquet is kiválóan teniszezett az elmúlt hetekben és nem sokkal maradtak le a nyolcfős londoni ATP-világbajnokságról

– jelentette ki a 61 éves Taróczy.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A vasárnap Tajvanon tornagyőztes Babos Tímea fáradtan, de boldogan várja a keddi, nyolcadik Tennis Classics gálát.

Harminchat órát voltam úton, töröltek egy járatot, tíz órát töltöttem a repülőtéren. Ezzel együtt nagyon örülök, hogy tornagyőzelemmel zártam az idényt

– mondta a világranglistán 70. Babos, aki jövőre már nem a francia Kristina Mladenoviccsal, hanem a szlovén Katarina Srebotnikkal indul párosban.

Ezzel kapcsolatban Mladenovic a hétfői sajtótájékoztatón közölte, hogy a riói olimpia miatt választott 2016-ra francia partnert, utána remélhetőleg újra Babossal párosoznak majd.

Pat Cash tréfásan megjegyezte, örül, hogy még élnek és teniszeznek Fitzgeralddal, a harminc évvel ezelőtti fináléról pedig megjegyezte, a John McEnroe-ékkal vívott ötszettes elődöntő után partnere megnyugtatta, hogy Taróczyék gyenge ellenfelek lesznek, ám végül csalódnia kellett.

Örülök, hogy Balázs engem választott partnerül, pedig lettek volna jobb lehetőségei

– tette hozzá Heinz Günthardt, aki Svájc első profi teniszezője volt.

A 2001-ben diadalmaskodó Goran Ivanisevic arról beszélt, hogy alighanem ő marad mindörökre az egyetlen, aki szabadkártyával indulva lett wimbledoni bajnok.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Tanítványa, Cilic elégedetten értékelte az idei szezont:

Bár az év elején sérült voltam, összességében jól sikerültek a versenyek, a US Openen az elődöntőbe jutásommal pedig bebizonyítottam, hogy nem volt véletlen a tavalyi bajnoki címem.

A világranglistán kilencedik Gasquet szintén jó érzéssel tekintett vissza 2015-re, hangsúlyozva, hogy a legjobb tízbe jutás volt a célja, amelynek elérésében nagy szerepe volt a wimbledoni elődöntőjének.

Az idei Tennis Classics a nemzetközi szinten nagy sikert aratott IPTL (International Premier Tennis League) mintájára jelenlegi és egykori női és férfi éljátékosok részvételével öt tétmérkőzéssel (férfi egyes, női egyes, férfi páros, legenda egyes, vegyes páros) örvendezteti meg a Papp László Budapest Sportaréna közönségét.

A két csapatot Cilic és Gasquet vezeti, hozzájuk csatlakozik a tavalyi wimbledoni bajnokság női páros döntőjébe jutó Babos Tímea és Kristina Mladenovic, valamint a Cilicet edző Ivanisevic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik