Sport

Kristina nem csak a pályán bombázó

Kristina Mladenovic jelen állás szerint a legmagasabban jegyzett francia teniszezőnő. 29. a WTA-világranglistán. Ő lesz a keddi, budapesti Tennis Classics egyik sztárvendége.

Kristina Mladenovic sudár, 184 centiméter magas, 23 éves, gyönyörű lány. Igazi topmodell alkat. Viszont a kifutó helyett a teniszpályán szaladgál, nem is akárhogy.

A legfrissebb WTA-világranglista szerint egyesben 29., párosban 9.. Idén 1 426 592, míg pályafutása alatt összesen 3 320 672 dollárt ütögetett össze. Igazi világpolgár, anyanyelvén, a szerben kívül természetesen franciául, angolul olaszul és spanyolul beszél. 

Holidays be like #maldives

 

Édesapád nagyszerű kézilabdázó volt, édesanyád pedig röplabdázott. Egyértelmű volt, hogy Te is profi sportoló leszel?

Végül is igen. A család vérében van a sport. Édesapám tagja volt a jugoszláv válogatottnak, amely 1984-ben, Los Angelesben olimpiát nyert, anyukám profi röplabdázó volt, a testvérem pedig nagyon tehetséges focista. Mi állandóan mozgásban vagyunk (lásd az alábbi videót – a szerk.), sokszor együtt futunk és mindenben versenyzünk egymással. Szinte csak a sportcsatorna megy a lakásban, így ha valaki jön hozzánk, rendre érkezik a kérdés: nem lehetne végre valami mozi is vagy rendes filmet nézni? Szinte már megszállottjai vagyunk a sportnak. Én egyébként korábban egyszerre röplabdáztam és teniszeztem. Állítólag röpiben még tehetségesebb voltam, de nekem a csapatsport nem jött be annyira, őszintén szólva unatkoztam. A családban én vagyok az egyetlen, aki egyéni sportot űz, nekem ez mindig kihívás volt. Szerencsés vagyok, hogy ilyen sportos családba születtem és mindig támogattak a szüleim, akik a mai napig részesei a karrieremnek, az életemnek. Sokat tanulok tőlük.

Even on vacations ☀️ we do a bit of workout The view was worth it though! Même en vacances, on bosse!

Szerző: Kristina Mladenovic, 2015. július 17.

 

Te már Franciaországban születtél, viszont a család Jugoszláviából származik. Fel sem merült, hogy Te is szerb színekben versenyzel majd?

Igazából nem. Édesapám 1992-ben igazolt a dunkerque-i kézilabda csapathoz, így én a mellette lévő kisvárosban, Saint-Pol-sur-Merben születtem. Azt szoktam mondani, hogy a szívemben francia vagyok, fejben pedig szerb. Sajnos nemrég meghalt mindkét nagymamám, így bár még élnek ott rokonaim, de nem utazunk annyit Szerbiába. A profi teniszélet mellett elég nehéz mindent összehozni.

Magyarországon a legtöbben Babos Tímea páros partnereként ismernek. Jártál már korábban hazánkban? Timi tanított már néhány magyar szót?

Nem jártam még Magyarországon, de nagyon sokat hallottam már az országtól Timitől. Igazából nem tanított, hanem amikor játszunk, akkor magyarul is szokott beszélni. Főleg, ha elront egy-egy pontot.

Wimbledon

Szerző: Kristina Mladenovic2015. július 5.

 

Nem csak egyesben, hanem párosban és vegyes párosban is kiváló eredményeket érsz el. Mi a titkod?

Nem gondolom, hogy bármi titok lenne, egyszerűen szeretek párosozni. Együtt élek a játékkal és nagyon fontos, hogy megértsük egymást a partneremmel.  Felemelő érzés volt játszani a WTA-világbajnokságon, a hangulat elmondhatatlan volt. Annak viszont nagyon örülök, hogy idén egyesben ilyen kiváló eredményeket ertem el.

Előfordult, hogy egy-egy Grand Slam versenyen mindháromban indultál, és több mérkőzést is játszottál egy nap. Hogy marad idő a regenerációra?

Nem könnyű, de ez a legfontosabb. Ha nem tudnám megcsinálni, akkor nem tudnék készen állni a következő meccsre. Nagyon fontos a rendszeres nyújtás, a masszázs és természetesen a megfelelő táplálkozás, amely nagyban hozzásegít a regenerációhoz.

Mit vársz a 2016-os évtől?

Szeretnek egyéniben is minél jobb eredményeket elérni. Reális cél lehet, hogy a legjobb 20-ba kerüljek. Szeretnék elődöntőt játszani az egyik Grand Slam-en… meglátjuk. Addig még sok munka van hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik