Sport

Hazavágta francia ellenfelét a Fradi

Az FTC simán legyőzte a francia Fleury Loiret csapatát a Syma Csarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán, így a magyar csapat hét pontot visz magával a január 8-án kezdődő középdöntőbe a maximális nyolcból.

Az FTC október 25-én a Fleury Loiret otthon 28-28-as döntetlent játszott, és most az volt a tét, hogy a zöld-fehérek 7 pontot tudnak-e magukkal vinni a 12-es középdöntőbe, vagy be kell érniük kevesebbel, 6-tal vagy 5-tel.

Zácsik Szandra két találatával indult a fontos mérkőzés, az ellenfél pedig csak rövid ideig tudta tartani a lépést a magyarokkal. Sorozatban négy hazai gól érkezett 5-4 után, nem volt meglepő, hogy a Fleury időt kért. Hiába, mert továbbra is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, akik kevéssel később megroppantották a franciákat. Kettős emberelőnyben, a 26. percben volt először tíz a különbség (21-11), s a szünetig folytatódott az örömkézilabdázás.

A folytatásban sem volt ok az aggodalomra, annak ellenére állandósult a különbség, hogy az FTC helyenként már könnyelműen is játszott. A védelmek mindkét oldalon jobban zártak, mint korábban, így viszonylag kevés gól esett. Az utolsó negyedórában már a Ferencváros cseresora játszott inkább, ám a Fleury képtelen volt felpörögni, így súlyos vereséggel zárta az összecsapást.

Eredmény – Női BL, 6. (utolsó) forduló, B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Fleury Loiret (francia) 36-23 (24-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik