Sport

Beragadt az elején, száguldott a végén a Veszprém

Gyenge kezdés után végül simán, hat góllal verte a Celjét a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában a Veszprém.

Hazai pályán fogadta a Veszprém a Celjét és a szlovén csapat kellemetlen meglepetésben részesítette Nagy Lászlóékat.  Mire a negyedik percben Ilics betalált a Celje kapujába, már három gólt is dobtak a vendégek. A felzárkózáshoz leginkább Alilovic védéseire volt szükség, aki a maga részéről meg is tett mindent, így a 10. percben már 6–5 volt ide.

MTI
Mirko Alilovic védései nagyon kellettek az elején Fotó: MTI

A hazai vezetés furcsa módon a vendégeket sarkallta nagyobb erőfeszítésre, így bő 10 perc elteltével újra három volt oda (10-13). Szerencsére Zarabec gólja után a Celje elvesztette a fonalat és nyolc percig keresgélték. Ezalatt a Veszprém lőtt ötöt 15–13-ra fordított és a szünetre is 17-15-ös vezetéssel mehetett.

A második játékrészben is remekül tartotta magát a Celje, a 45. percben Poteko találatával szépítettek és még mindig csak kettő volt a két csapat közt (23–21)

Innen azonban kidomborodott a nagyobb tudás, a hosszabb kispad és előbb három, majd négy, öt, végül sima hat gól lett közte. A Veszprém így továbbra is hibátlan hazai pályán a kézilabda Bajnokok Ligájában.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 8. FORDULÓ, EREDMÉNY:

MVM Veszprém–Celje (szlovén) 34–28 (17–15)

Férfi EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os középdöntőbe jutásért), első mérkőzés:

SC Magdeburg (német) – Csurgó 42-37 (22-15)
(A visszavágót jövő szombaton rendezik Nagyatádon.)

Ystads IF (svéd) – Grundfos-Tatabánya 28-28 (15-15)
(A visszavágót jövő szombaton rendezik Tatabányán.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik