Sport

Zsinórban az ötödik győzelmét aratta a Fehérvár az EBEL-ben

Hetenyi-Zoltan(650x433)(1).jpg (hetényi zoltán, )
Hetenyi-Zoltan(650x433)(1).jpg (hetényi zoltán, )
Büntetők után sikerült legyőzni a rekordbajnokot.

Az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának 22. fordulójában a Fehérvár AV 19 a rekordbajnok Klagenfurt csapatát fogadta hazai környezetben. A magyar csapat a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte, míg a vendégek két győzelemmel és két vereséggel abszolválták az utolsó négy fordulót.

Az első 20 percben nem esett gól, majd jött a második harmad, amelynek első kilenc perce álomszerűen alakult. Kovács, Bodó és Brocklehurst góljaival már hárommal ment a Volán.  Egy csöppet árnyalja a képet, hogy Koch szépíteni tudott a játékrész végén.

A harmadik harmadban pedig sikerült az osztrákok egyenlítése. Előbb Pock majd Kapstad vette be Hetényi kapuját. Az utolsó két percben kettős előnyben is játszhatott a fehérvári gárda, de nem sikerült eldönteni a rendes játékidőben.

A hétperces ráadás nem hozott döntést, jöhettek a büntetők. Nagy és Bodó és belőtte, míg a Klagenfurt mindkét játékosa hibázott. Így ha nem is három ponttal, de győzelemmel hagyta el a jeget a vendéglátó és behúzta zsinórban az ötödik győzelmét.

Eredmény – Jégkorong, EBEL, alapszakasz

Fehérvár AV19 – Klagenfurt 4-3 (0-0, 3-1, 0-2) – büntetők után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik