Sport

NFL: ennél szomorúbb rekorddöntés még nem volt

Ahogy az várható volt, Peyton Manning, a Denver Broncos veterán irányítója megdöntötte Brett Favre passzrekordját az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában, ám valószínűleg még soha nem volt ennél szomorúbb rekorddöntés az NFL-ben. A 39 éves játékos ugyanis élete egyik legrosszabb teljesítményét produkálta, mindössze 35 yardot passzolt, négyszer eladta a labdát, s a harmadik negyedben le is cserélték. A Broncos így simán, 29-13-re kikapott a Kansas City Chiefstől.

Manningnek a meccs előtt csupán három yard hiányzott a 71 838 yardos csúcs túlszárnyalásához.

A címvédő New England Patriots Stephen Gostkowski utolsó másodpercben lőtt mezőnygóljával győzött 27-26-ra a New York Giants ellen, s őrizte meg hibátlan mérlegét. A Patriots a félidőben még 17-10-es hátrányban volt, ám a második félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok. A Giants kevesebb mint két perccel a vége előtt egy mezőnygóllal vette vissza a vezetést, ám nem tudta azt megtartani, s végül vereséget szenvedett.

A Patriotshoz hasonlóan a Carolina Panthers is veretlen maradt, ám Cam Newtonéknak nem kellett annyira izgulniuk, mint a Tom Brady irányította Patsnek: a Panthers 27-10-re győzött a Tennessee Titans otthonában.

Eredmények – NFL-alapszakasz

Green Bay Packers-Detroit Lions 16-18
Tampa Bay Buccaneers-Dallas Cowboys 10-6
Tennessee Titans-Carolina Panthers 10-27
St. Louis Rams-Chicago Bears 13-37
Washington Redskins-New Orleans Saints 47-14
Philadelphia Eagles-Miami Dolphins 19-20
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 30-9
Baltimore Ravens-Jacksonville Jaguars 20-22
Oakland Raiders-Minnesota Vikings 14-30
New York Giants-New England Patriots 26-27
Denver Broncos-Kansas City Chiefs 13-29
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 32-39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik