Sport

A nap történetével bizonyítjuk a sport erejét

Collin Clarke 22 éves és Down-szindrómás. Hamarosan teljesül élete álma.

Collin Clarke az Indiana állambeli North in Evansville településén található Bob Gym recepcióján dolgozik. A 22 éves Down-szindrómás fiú teljes átalakulása egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor új munkahelyén barátságot kötött a szintén ott dolgozó személyi edzővel, Glenn Ubelhorral.

Ubelhor a Buzzfeednek nyilatkozva elmesélte, arra lett figyelmes, hogy miközben edzéseket végzett a közelgő versenyére, Collin rendszeresen szemmel követte. Szóba elegyedtek és azóta együtt készülnek.

facebook.com
Collin és edzője facebook.com

A személyi edző állítása szerint még soha nem látott senkit, aki ennyire koncentráltan és fegyelmezett edzett volna, mint Collin. Minden táplálkozásra és edzésre vonatkozó tanácsát betartja. Collin Clark testének látványos átalakulás pozitívan befolyásolta a hangulatát, amitől boldogabb és kevésbé visszahúzódó lett a hétköznapokon.

A kitartó edzések eredményeképp november 14-én Clarke részt vehet az első hivatalos testépítő versenyén, ahol semmilyen kedvezményes elbánásban nem részesül, teljesen egyenrangú lesz a többi versenytársával.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ezt csinálhatom. Testépítés a véremben van. Gyerekkorom óta ezt szerettem volna csinálni” – fogalmazott Collin Clark a 14news.com riportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik