Sport

Legyőzte a német bajnokot a Fradi a BL-ben

A Thüringer nem könnyítette meg a ferencvárosiak dolgát, de megérdemelten nyert a magyar csapat.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria egy-egy győzelemmel és döntetlennel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét, vasárnap pedig annál a Thüringernél vendégeskedett, amely hasonló rajtot vett.

Jól kezdte a találkozót a Fradi, amely Kovacsicz találatával szerzett vezetést, majd megbiztató előnyt dolgozott ki magának a játékrész közepére (17. perc, 7-11). Ekkor megkezdte a felzárkózást a német együttes, sikerült egy találatra csökkenteni a hátrányukat, ám a remeklő Szucsánszki vezérletével ismét elhúzott a szünetig az FTC (13-18).

A fordulást követően a Ferencváros szája íze szerint alakult a mérkőzés sokáig, ám ahogyan arra számítani lehetett előzetesen, a Thüringer a végsőkig küzdött. A 48. percben ismét sikerült feljönniük egy gólra, 24-25-öt mutatott ekkor az eredményjelző. Szerencsére a magyar csapat bírta a nyomást – Szikora sok fontos védést bemutatott -, így ahogy közeledett a találkozó vége, úgy lett egyre egyértelműbb, hogy nem engedik ki a kezükből a győzelmet a zöld-fehérek. A Ferencváros végül 30-27-re nyert a német bajnok vendégeként.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló

Thüringer HC (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30 (13-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik