Sport

Szövetségi kapitányként folytatja kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónk

Steinmetz Barnabás lesz Ausztria férfi felnőtt- és juniorválogatottjának kapitánya Kárpáti Gábornak, az Osztrák Úszó Szövetség vízilabda-szakágvezetőjének bejelentése szerint.

A sportvezető szerdán, a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta: az osztrák válogatott célja, hogy kijusson a 2018-as, barcelonai Európa-bajnokságra, amelyen – a jövő évi, belgrádi kontinenstornához hasonlóan – 16 csapat vehet részt.

Kárpáti elárulta, hogy a teljes sportági koncepció megvalósításában, például az edzőképzésben is, számítanak a 40 éves Steinmetz segítségére, akitől nem várják el, hogy abbahagyja játékos-pályafutását, tehát

a szövetségi kapitányi megbízatással párhuzamosan továbbra is vízilabdázhat a RacioNet-Honvéd színeiben.Hozzátette: Ausztriában nincs hagyománya a vízilabdának, és a létesítményhelyzet sem kedvező a sportág szempontjából, mivel a legtöbb uszodának csak 25 méteres medencéje van.

A játékosként kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Steinmetz Barnabás korábban még nem dolgozott vezetőedzőként felnőtt csapat mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik