Sport

Berki edzője: Ami igazán bánt, hogy magát hibáztatja

Kovács István szerint a lólengés klasszisában benne van még egy olimpia.

Mint ismert, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián nem jutott be a döntőbe a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, így nagy valószínűséggel lemarad a riói olimpiáról. A Nemzeti Sport szerdai számában nyilatkozott edzője, Kovács István, aki azt mondta: voltak rossz előjelei a vb-nek, a vállműtét után ugyanis nem tudott megfelelően készülni a magyar klasszis és a tréningeken is látszott, hogy vannak elemek mozgássorok, amiket nem tud kontrollálni.

„Krisztián a leugrásnál a fájós bal karjával dolgozott, arra támaszkodott 71 kiló, plusz még az, hogy lendületből érkezett a pozícióba. Én már a gyakorlat közepénél tudtam, hogy Krisztián nem tudja befejezni – de ő is tudta, hiszen addig rengeteget kellett korrigálnia, ami pedig nagyon sok erőt kivett belőle. Ami igazán bánt, hogy magát hibáztatja, pedig mindent megtett, hogy sikeresen szerepeljen” – mondta Kovács István.

A szakember azt is kifejtette, lehet, hogy ő is hibázott, mert nem tudta kezelni a helyzetet. Azért is volt ideges, mert nem tudta úgy felkészíteni Berkit, ahogy máskor. Az edzéseken ugyan mondogatta neki, hogy minden rendben lesz, de maga is tudta, hogy nem úgy van.

 Sosem volt jellemző ránk a panaszkodás, de tényleg olyan nehéz volt az elmúlt egy év! Ha én belefáradtam, mit érezhet ő?!

Kovács István szerint Berki Krisztiánban még benne van egy olimpia, de nem szeretné befolyásolni a döntését a jövőjét illetően. A véleményét szeretné elmondani neki, aztán, ha Berki úgy dönt, folytatni szeretné, akkor mindenben a segítségére lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik