Sport

Tükörsima győzelemmel kezdett a Fradi a Bajnokok Ligájában

Esélyt sem adott horvát ellenfelének a zöld-fehér csapat.

A Győri AUDI ETO KC szombati nagyszerű győzelme után vasárnap az FTC Rail Cargo Hungaria célja is az volt, hogy győzelemmel rajtoljon a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A magyar bajnokság legutóbbi kiírásának győztese Szucsánszki Zita góljával szerezte meg a vezetést a horvát Podravka Koprivnica ellen. A horvátok az ötödik percben szerezték az első góljukat, utána viszont sokáig nem találtak Szikora Melinda kapujába.

Elek Gábor csapata kiválóan védekezett, miközben támadásban jöttek a gólok. A Koprivnica második góljára egészen a 18. percig kellett várni, ezzel módosult 8-2-re az állás. A szünetig sem változott sokat a játék képe, Szikora kiválóan védett, támadásban Szucsánszki, Szekerczés Luca és Szekeres Klára is gólokat szerzett.

A második félidőben Szikora rögtön egy hétméteres kivédésével kezdett, majd a folytatásban is ihletett formában védett. A magabiztos előny birtokában kicsit több hiba csúszott a hazaiak játékába, de a magbiztos győzelem így sem forgott veszélyben.

A Dabason lejátszott mérkőzésen végül tizenkét góllal nyert a Fradi. A csoport másik mérkőzésén a francia Fleury hazai környezetben 27-27-re végzett a német Thüringer ellen.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, első forduló

FTC Rail Cargo Hungaria – Podravka Koprivnica 28-16 (13-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik