Sport

A Szeged továbbjutott, a Fradi kiesett

A fővárosiaknak egy gól hiányzott a negyeddöntőhöz.

Bejutott a legjobb nyolc közé a Szeged férfi vízilabdacsapata az Eurokupában, miután a második selejtezőkör utolsó fordulójában gólzáporos meccsen nyert az olasz Canottieri Napoli ellen a horvátországi Splitben rendezett négycsapatos tornán.

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen – amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült – 4-1-re elhúzott az első negyedben. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, s a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze. A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, s a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett.

Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12-11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14-9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből és az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja.

A sportág második számú kontinentális sorozatától ugyanakkor búcsúzni kényszerült az első selejtezős kört szintén sikerrel vevő másik magyar csapat, a Ferencváros. Az FTC a nápolyi selejtezőcsoportban vasárnap csak döntetlenre végzett az orosz Kirisivel, márpedig a továbbjutáshoz nyernie kellett volna.

Eredmény – Vízilabda, Eurokupa

Szeged-Diapolo – Canottieri Napoli (olasz) 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)
FTC-PQS Waterpolo – Kirisi (orosz) 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik