Sport

Elmaradt a szegedi bravúr a BL-ben

A MOL-Pick Szeged 30-25-re kikapott a német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján, de továbbra is őrzi továbbjutást jelentő ötödik helyét csoportjában.

A Szeged az előző kiírás nyolcaddöntőjében meglepetésre búcsúztatta a Löwent, amely most százszázalékos mutatóval vezeti a Bundesligát, ám több sérültje is van a keretben.

Ilyés két góljával indult a mérkőzés, majd ahogy magához tért a Rhein-Neckar, a 13. percre átvette a vezetést (6-5). Sőt a lendületbe jött hazaiak időkérésre kényszerítették ellenfelüket (17. perc: 8-6). A Szeged is újított, felzárkózott, és a szünet előtt utolérte a német listavezetőt.

A fordulást követően jobban játszott a Löwen, meglépett 18-15-re, és biztosan őrizte előnyét. A felzárkózási kényszer fárasztotta a Szegedet, amely negyedórával a vége előtt már 22-17-es hátrányban volt. Cserékkel próbált frissíteni Juan Carlos Pastor vezetőedző, együttese pedig lassan megkezdte a hátrány faragását. Az 55. percben már csak 26-24-re vezetett a Rhein-Neckar, amely azonban a végjátékban jobban összpontosított, s otthon tartotta a két pontot.

A Szeged jövő szombaton a vele azonos pontszámmal álló francia Montpellier-t fogadja.

Eredmény – férfikézilabda BL, 5. forduló, B csoport

Rhein-Neckar Löwen (német) – MOL-Pick Szeged 30-25 (13-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik