Sport

Benedek Tibor meghatározó játékosokat hagyott ki a keretből

Október 20-án kezdi el a Világliga-selejtezőt a magyar férfi-vízilabdaválogatott, az ellenfél Grúzia lesz. Benedek Tibor hétfőn hirdette ki a keretet a jövő heti mérkőzésre, a kapitány pedig a jelek szerint kísérletezni fog, ugyanis csupa fiatal játékost hívott be a csapatba, míg olyan klasszisok, mint Varga Dániel és Dénes, Nagy Viktor, Decker Attila és Hosnányszky Norbert kimaradtak.

Benedek Tibor így értékelt a waterpolo.hu-nak:

Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Ennek egyik oka, hogy a csapat a grúzok elleni mérkőzés előtt a Szolnok csapatával készül majd együtt, ez pedig mindkét fél számára nagyon fontos és hasznos lesz, mindenféle szempontból. A mostani egy tizennégyes keret, egy valaki marad majd ki a keddi meccsen. A következő Világliga-selejtezőkre a keret változni fog.

A magyar válogatott kerete

Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Nagy Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS-Waterpolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik