Sport

Szucsánszki 9, a válogatott 38 gólig jutott Finnországban

A magyar női kézilabda-válogatott könnyedén nyert a finn csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában vasárnap.

A mieink remekül kezdték az összecsapást, szűk tíz perc elteltével 2-7 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a lelkes finnek nem szakadtak le, és jól használták ki a vendégek könnyelmű megoldásait, kényelemes védekezését, és most egy félidő alatt több gólt dobtak, mint a lengyeleknek az egész mérkőzésen. Különösen Pamela Degerman volt elemében, hatszor talált be a szünetig. A félidőt Kovacsics Anikó kapufára ejtett büntetője zárta.

A második játékrészt komolyabban vette Németh András szövetségi kapitány együttese, és a 49. percben már 30-20 volt az állás. A meccs legeredményesebbje Szucsánszki Zita volt kilenc találattal.

Az erőviszonyok alapján ebből a kvartettből a decemberi, dániai olimpiai kvalifikációs vb-re készülő magyar, valamint a lengyel válogatott kimagaslik, és mivel az első két helyezett biztosan kijut a jövő évi Eb-re, így magabiztosan lehet várni a márciusi folytatást.

Eredmény – Női kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 2. forduló:Finnország-Magyarország 25-38 (13-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik