Sport

Válogatottunk egy pláza tetején játssza történelmi mérkőzését

Két és fél éve nyitotta meg kapuit Belgrád egyik új bevásárlóközpontja. Hogy mi köze ennek a sporthoz? Ott lesz a magyar amerikaifutball-válogatott első Európa-bajnoki selejtezője. Ez nem vicc.

Ötven millió eurót emésztett fel az a beruházás, amilyenből nem tudjuk hány van a világon, de hogy nem sok, az tuti. Megkockáztatjuk, egyedülálló a maga nemében.

Olyat már láttunk, hallottunk, hogy egy stadiont bevásárlóközpont, szálloda mellé építettek – ne menjünk messzire, ETO Park -, vagy hogy az aréna kívülről egyáltalán nem is látszik, mert valamennyi oldalát bevásárlóközpont határolja körül – St.Truiden-i Stayen Stadion.

Olyat azonban még nem, hogy egy új bevásárlóközpont tetején legyen egy UEFA 4. kategóriás, 5200 férőhelyes aréna. Márpedig a szerb FK Vozdovac stadionja épp ott van – a tetőn.

Hogy miért érdekes mindez? Azért, mert a magyar amerikaifutball-válogatott október 10-én, szombaton 14 órától itt játssza története első Európa-bajnoki selejtező mérkőzését. Ellenfél: Szerbia, az érdeklődők itt tudnak helyet foglalni a szurkolói buszra.

De elgondolkodtak azon, egy-egy méretesebb punt után hogy hozzák vissza a labdát?

facebook.com
A magyar amerikaifutball-válogatott Forrás: facebook.com

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik