Sport

Simán legyőzték Szlovákiát a női kézisek

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
Egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Folytatás vasárnap Finnország ellen.

Remekül kezdett a válogatott, tíz perc után már öt góllal vezettünk. Az is belefért, hogy Szucsánszki és Tomori lövései sem találtak utat a kapuba. Szélről és beállósból viszont nagyon ment. Szamoránszky egy félidőt játszott, de megszórta magát. A kapuban Kiss Éva védett párat, de extra tőle sem kellett.

A vendégek folyamatosan vészkapussal támadtak, talán hiányérzetünk lehet, hogy üres kapura sok gólt nem tudtunk lőni. Az első harminc perc után 15-8 állt az eredményjelzőn.

A szünet után szinte sort cserélt Németh András, többen is meghálálták a bizalmat. Elég csak Mayer Szabinát említeni aki a csapat legeredményesebb játékosa lett öt góllal. Az átlövésből szerzett gólok újfent hiányoztak, de a szélről és beállósból azért termeltünk szépen. Kovacsics Anikó is nagyszerűen szállt be és irányította a csapatot.

Bíró Blanka egy hetes kivédése után nagyon elkapta a fonalat. A hajrára meglett a közte tíz, végül 12 góllal voltunk jobbak.

Folytatás vasárnap Finnországban, az talán még ennél a meccsnél is simább lesz.

Eredmény – Kézilabda, Női Eb-selejtező, 5. csoport, első forduló

Magyarország – Szlovákia 32-19 (15-8)

II. félidő

Véget ért a mérkőzés, a magyar válogatott simán, 32-19-re megverte Szlovákiát!

26-30. PERC: Mayer góljával indul az utolsó öt perc (30-17). Triscsuk megint pontatlan, a szélre letett labdájuk pedig nagyon magas. Mayer már ötnél jár az újabb szép találata után (31-17). Bíró megint véd, nagyon elkapta a fonalat. Hornakova rálépett a vonalra, Bírót kell ápolni, Kiss Éva visszajön az utolsó két percre. Triscsuk kiváló csel után nem ront (32-17). Lőnek még egy szép gólt, Korsós fölé ejt. Hornakova betalál beállósból, ez a találkozó utolsó gólja (32-19).

21-25. PERC: Habankova megint rést talál a kapus és a kapufa között, Planéta is meglövi a maga gólját (28-17). Bíró ismét véd, Korsós nem hibázza el a szépen kijátszott akciót (29-17). Kostelna csúnyán fölé lő, Kovacsics azonban eladja, megint ők jöhetnek. El kell ismerni ez szép bejátszás volt, de a kapufa velünk van, a kipattanót pedig mellé bombázzák.

16-20. PERC: Megint vészkapussal próbálkoznak, kiharcolnak egy hetest. Szarkova lövését Bíró a lécre tolja. Nagyszerű Kovacsics bejátszás után Mayer ismét eredményes (25-14). Ismét a beállósunk talál be, majd a kapufa és Bíró között lő gólt a szlovák (26-15). Két beállóra állnak át, de a szélről szereznek gólt (26-16). Bíró mutat be bravúrt, a vészkapusnak Bódi lő gólt (27-16).

11-15. PERC: Bíró véd, majd hetes, Szarkova nem hibázik (22-14). Lejárt a kiállítás, de passzívnál támadnak, Szarkova mellé bombáz. Hornyák ziccerét megint Tótova hatástalanítja. Mészáros volt szabálytalan, ezt szóvá tette a vendégek kapitánya. Ezt megunta a bíró, két percig előnyben játszhatunk. Tomori labdát szerez, majd indít, Kovacsicz pedig bedobja (23-14). Erdősi próbálkozásába beleér a kapus, de bemegy, közte tíz (24-14).

6-10. PERC: Erdősi a szélről talál be, de Skolvova gyorsan válaszol (18-11). A kapufáról kipattanót Kovacsicz nem hibázza el (19-11). Szarkova két kapufás gólt jegyez, majd hetessel jövünk. Kovacsics az első hetesből szerzett gólt jegyzi (20-12). Bíró indítása után megint Kovacsics eredményes, ők a szélről válaszolnak (21-13). Emberelőnyben Planéta szép passza után az ellenállhatatlan Kovacsics eredményes (22-13).

1-5. PERC: Bíró Blanka érkezik a kapuba, de Planéta, Mayer és Kovacsics is a pályán. Mayer rögtön gólt szerez beállósból (16-8). Hornyák is lehetőséget kap és rögtön gólt szerez (17-8). Veselkova lő gólt a szaggatotton belülről, a gyors indítás után pedig újabb gólt szereznek (17-10). Planéta majd Tomori próbálkozását is védi Tótova, a kettő között Bíró is hárított egyet. Vészkapussal támadnak, de üres kapura nem lövünk.

I. félidő

26-30. PERC: Habankova talál be, de a pályára lépő Korsós Dorina is feliratkozik a gólszerzők közé (13-8). Szlovák időkérés. Rossz a bejátszásuk a beállósnak, Tomorit meglöki Skolkova, két percig emberelőnyben játszhatunk. Triscsuk gyorsan betalál (14-8). Passzív a játékuk, el is veszik tőlük. A szlovák kapitány, Dusan Poloz reklamálásért sárga lapot kap. Kovacsicz is megszerzi az első találatát (15-8). Belemenés náluk, az időntúli szabaddobást Tomori a blokkba lövi. Véget ért az első félidő, 15-8-ra vezet a magyar válogatott.

21-25. PERC: Belemenés náluk, az indításnál Erdősi ütközik Szarkovával, jöhet az első emberelőny. Triscsuk a blokkba lő, a bejátszást Szamoránszky nem hibázza el (10-7). Eladják a labdát, Triscsuk betör, de hetes. Bulath is kihagyja, Tótova véd megint. Lejárt a kiállításuk, Kiss azonban simán véd. Tomori megszerzi az első gólját (11-7), Szamoránszky a saját térfeléről lő az üres kapu mellé. A vészkapussal támadnak, Triscsuk pontosan céloz az üres ketrecbe (12-7).

16-20. PERC: Szucsánszki megszerzi az első gólját, Szarkova pedig a harmadikat (9-6). A pályán Triscsuk is, akinek a lövését védi Tótova. Bulath próbálkozása is elhal a kapus kezében. Jön a mérkőzés első hétméterese, Sukennikova nem hibázik (9-7). Habankova védekezett belül, Triscsuk hetesét hatástalanítja a hálóőr.

11-15. PERC: Passzívat jeleznek a szerb bírók, Filkova lövését védi Kiss, de már elvették tőlük. Erdősi visszatett labdájába belekapnak. Mi jövünk, de Szucsánszki eladja, ahogy a szlovákok is. Tomori ellépi, Szarkova pedig a léc alá bombáz (8-4). Újabb eladott labda nálunk, vészkapussal támadnak, Sukennikova a szélről eredményes (8-5).

6-10. PERC: Tomori szétlövi a kapufát, utána Bódi a szélről lő szép gólt (5-2). Újabb remek védekezés, de Erdősi ziccerben a kapusba lő. Tomori megint a kapufát találja el. Újabb labdaszerzés után Bódi Bernadett már a harmadik gólját szerzi, időt is kérnek a szlovákok (6-2). Kiss Éva a kapu fölé tolja Szarkova kísérletét, Bulath bejátszását Szamoránszky használja ki (7-2). Filkova góljával zárkóznak, de Szamoránszky tarthatatlan (8-3).

1-5. PERC: A szlovákok kezdték a mérkőzést, az első támadásuk passzívnak tűnt, de a végén kapufára lőttek. Bódi góljával mi vezetünk (1-0). Szarkova gyorsan egyenlít, beállósból pedig Szamoránszky talál be (2-1). Tomori mellet lőnek gólt, majd Szucsánszki tüzel mellé. A gyors indítás után Erdősi talál be (3-2). A blokkba lőnek, talpról pedig Bulath vágja a labdát a kapuba (4-2).

Köszöntöm a kedves Nézőket! Perceken belül kezdődik a Magyarország – Szlovákia mérkőzés Dabason. Kövessék velünk élőben a találkozót!

Előzetes: Dabason kezdi meg a kvalifikációt a 2016-os svédországi Európa-bajnokságra. A mieink az ötös számú csoportba kerültek Lengyelország, Szlovákia és Finnország társaságába. Németh András szövetségi kapitány csapata számára elviekben nem jelenthet gondot a kijutás.

Viszont a felkészülés szempontjából nem baj, hogy tétmérkőzésekkel készül a válogatott a decemberi dániai világbajnokságra. Csütörtöki ellenfelünket a tavalyi Provident-kupán 23 góllal sikerült felülmúlni.

A szövetségi kapitány az előzetes keretbe behívta a már édesanya Görbicz Anitát is, ő azonban a kapus Janurik Kingával egyetemben nem lép pályára a sorozat első mérkőzésén.

A héten még egyszer pályára lép a válogatott, vasárnap Finnország lesz az ellenfél. Az északiak szerdán 29-12-re kikaptak a lengyelektől. A négyes csoportból az első két helyezett jut ki Svédországba.

A női kézilabda-válogatott kerete Szlovákia ellen

Kapusok: Kiss Éva (Győri Audi ETO), Bíró Blanka (Ipress Center-Vác)
Mezőnyjátékosok: Bulath Anita, Triscsuk Krisztina (valamennyi Dunaújvárosi KKA), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Hornyák Dóra, Kovacsicz Mónika, Mészáros Rea, Szamoránszky Piroska, Szucsánszki Zita (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett, Korsós Dorina, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Tomori Zsuzsanna (valamennyi Győri Audi ETO), Erdősi Ildikó (Siófok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik