Sport

A MotoGP mindhárom éllovasa bukott, pedig nem is volt verseny

Mindhárman ott lehetnek a hétvégén Japánban, bár a két spanyolt zavarhatja versenyzés közben a sérülése.

A hétvégén rendezik meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán versenyét Motegiben. A MotoGP mezőnyében a pontversenyt a 263 ponttal álló Valentino Rossi vezeti, tizennégy egységgel megelőzve Jorge Lorenzot. A harmadik helyen álló Marc Marquez eddig 184 pontot gyűjtött össze.

A crash.net oldal egy érdekességről számolt be. Mindhárom pilóta balesetet szenvedett szenvedett a szeptember végi Aragón Nagydíj óta.

Rossi egy michelines gumiteszten esett el, azonban megúszta horzsolásokkal. Lorenzo már nem volt ennyire szerencsés. Minimotorozás közben bukott és megsérült a bal válla. A spanyol pilóta 2013-ban szenvedett kettős kulcscsonttörést pont a bal vállában, de most nem állapítottak meg komolyabb sérülést.

A hírek szerint a versenyző felkötött karral utazta végig a hosszú repülőutat.

Marquez balesete a legkomolyabb, ő kerékpározás közben szenvedett ujjtörést, amelyet meg is kellett műteni. Az orvosok szerint ott lehet a rajtrácson a hétvégén.

A világbajnokságból a Japán Nagydíjjal együtt még négy verseny van hátra, Motegi után Ausztráliába utazik a mezőny. Azt követi a Maláj futam, majd november 8-án Spanyolországban zárul a sorozat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik