Sport

Az FTC és a Szeged is főtáblás az Eurokupában, előnyben az OSC és a Szolnok

A vendéglátó Ferencváros nyert a Szeged ellen a szombati játéknap esti programjában a férfi vízilabda Eurokupa hétcsapatos budapesti selejtezőcsoportjában, ezzel csoportelsőként biztosította továbbjutását. A Szeged – szintén továbbjutóként – a második helyről várhatja a vasárnapi zárókört, amelyben a zöld-fehérek már nem szállnak vízbe.

Az OSC férfi vízilabdacsapata győzelemmel kezdte Nagyváradon a helyi Oradea elleni párharcát, amelyet az első számú kontinentális sorozatban, a Bajnokok Ligájában vívnak a felek a főtáblára jutásért. Az újbudai alakulat az esemény honlapjának jegyzőkönyve szerint sokáig döntetlenre állt a román együttessel, 4-4 után azonban fokozatosan elhúzott, és a harmadik negyedben már 8-4-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A befejező nyolc percben a vendéglátók csak csökkenteni tudták a különbséget, a hátrányt ledolgozniuk nem sikerült.

A Szolnok egy góllal győzött a CN Marseille otthonában a BL-selejtezős párharc első mérkőzésén.

Eredmények

Eurokupa-selejtező:

FTC-PQS Waterpolo – Szeged-Diapolo 11-10 (3-4, 2-1, 2-2, 4-3)

A csoport állása: 1. (és már továbjutott) Ferencváros-PQS-Waterpolo 16 pont/6 mérkőzés, 2. (és már továbbjutott) Szeged-Diapolo 12/5, 3. (és már továbbjutott) Acquachiara 10/5, 4. Jadran Split 6/4, 5. Strasbourg (francia) 3/4, 6. Primorac Kotor 0/5, 7. Esslingen 3/5

BL-selejtező, 1. mérkőzés:

Oradea (román) – A-Híd OSC Újbuda 7-9 (2-3, 2-2, 1-3, 2-1)

CN Marseille (francia) – Szolnoki Dózsa-Közgép 6-7 (0-0, 0-1, 3-3, 3-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik