Sport

Két évesen elveszítette az egyik lábát, ma már kirobbanthatatlan a kapuból

A teljesítményén mindez nem mutatkozik meg.

Adam Kingsmill példakép lehet mindenki számára. A 15 éves kanadai srác két éves volt, amikor egy fűnyíróbalesetben elveszítette a jobb lábát. Hat hetet töltött a lakóhelyétől 1500 kilométerre fekvő korházban. Haza már úgy ment, hogy protézis volt a lábán – írja a hockeycanada.ca.

Nagyon nehezen tanult meg újra járni, egy ideig ne is nagyon akart, utána viszont valami megváltozott. Hamarosan elkezdett korcsolyázni a kertjükben található tavacska jegén, ezt pedig már követte a jégkorong.

Az elmúlt három évet a Smithers Miner Hockey klubban töltötte. Augusztusban csatlakozott 120 társával együtt a Caribou Cougars csapatának táborához, ahol három napon keresztül megcsillogtathatta tudását.

Sajnos közbejött egy sérülés a fiatalember számára, néhány hét múlva kisebb térdműtéten esik át. Viszont az edző visszavárja a következő szezonra.

Az álom pedig mi más lenne, mint az NHL. Pályafutása végeztével viszont szeretne edző lenne, amibe már belekóstolhatott, amikor középiskolások számára tartott néhány gyakorlást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik