Sport

Premier League versenyt nyert a magyar karatés

Hatalmas sikert ért el Hárspataki Gábor, aki a 75 kg-os súlycsoportban aranyérmet nyert a Karate1 Premier League sorozat németországi állomásán.

A négy éve életre hívott Karate1 Premier League sorozatban – amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza – a magyarok közül Hárspataki Gábor a második, akinek sikerült a diadal. Korábban egyedül csak Szegedi Döme tudott nyerni 2014-ben Párizsban.

A coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője indult, Hárspataki kategóriájába pedig nem kevesebb, mint 85-en neveztek. Az idei U21-es Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar karatés – sorrendben svájci, német, marokkói, francia és bosnyák riválisok elleni – öt győzelemmel harcolta ki a finálé jogát. A döntőben a francia Seguy volt az ellenfél, akit az MTK sportolója 3-0-ra múlt felül.

Hárspataki a rangos felnőtt mezőnyben elért sikerrel ismét jelezte, hogy éremesélyekkel utazik a novemberi, Indonéziában sorra kerülő korosztályos világbajnokságra.

Formagyakorlatban is közel álltunk az éremhez a németországi versenyen: az Ocsovai Gergő, Vágvölgyi Balázs, Fórika Tamás összeállítású magyar férfi csapat az ötödik helyen végzett.

Eredmény – Karate1 Premier League, German Open

A 32 közé jutásért: Hárspataki-Gelsomino (svájci) 2-0
A 16 közé jutásért: Hárspataki-Behrendt (német) 1-0
Nyolcaddöntő: Hárspataki-Messaoudi (marokkói) 6-3
Negyeddöntő: Hárspataki-Caffaro (francia) 4-0
Elődöntő: Hárspataki-Saric (bosnyák) 7-1
Döntő: Hárspataki-Seguy (francia) 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik