Sport

Kovács Ági amerikaifutball-mérkőzésen lesz főszereplő

kovács ágnes (kovács ágnes, )
kovács ágnes (kovács ágnes, )
Az ASU-Colorado meccs szünetében 64 ezer néző tapsol majd az úszónőnek!

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő 2001 és 2005 között volt az Arizona State University (jelenleg a hosszútávúszó Olasz Anna jár ide) úszócsapatának tagja. 2005-ben szerzett diplomát marketing és kommunikáció szakon, valamint végzős hallgatóként az egyetem legmagasabb kitüntetésében részesült négyéves kimagasló tanulmányi és sporteredményei elismeréséül.

Az egyetemi úszócsapat tagjaként több egyetemi és NCAA-rekordot úszott anno, valamint amerikai bajnoki címet is szerzett, 200 yardos mellúszásban pedig jelenleg is ő tartja az egyetemi csúcsot.

Most az a megtiszteltetés érte, hogy beválasztották az egyetem halhatatlanjai közé.  A beiktatási ünnepségre október 9-én kerül sor Phoenix városában ráadásul nem is akármilyen körülmények között.

A frissen beválasztott Hall of Fame tagok nyilvános köszöntése másnap este, az ASU-Colorado amerikaifutball-mérkőzés félidejében lesz, a 64 000 férőhelyes Arizona Állami Egyetem stadionjában.

Kovács Ágnest tavaly a vizes sportokat tömörítő nemzetközi hírességek csarnokába iktattak be. Az úszónő jelenleg a Testnevelési Egyetemen doktori tanulmányait végzi, ahol óraadó is egyben.

“Nagyon örültem a hírnek, hogy idén én is bekerülök az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai közé. Négy évet éltem Amerikában, egyetemre jártam, és közben tagja voltam az egyetemi úszócsapatnak. Számomra az élsport mellett mindig is kiemelten fontos volt a tanulás, éppen ezért mindkét területen igyekeztem helytállni. Ez a kitüntetés egy nagyon jóleső és megtisztelő visszajelzése annak, hogy az az út amelyet már kislánykoromban célul tűztem ki magam elé, és amelyen végig is mentem, mások számára elismerésre méltó” – fogalmazott Kovács Ágnes. Gratulálunk neki!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik