Sport

Ennél nem is nagyon lehetne izgalmasabb a kosár-Eb

Spanyolország és Litvánia találkozik egymással a kontinenstorna döntőjében. A bronzmeccsen Franciaország Szerbiával meccsel majd.

A 2015-ös kosárlabda Európa-bajnokság egy tekintetben már történelmet írt: ez az első kontinenstorna a férfiak mezőnyében, amelyet nem egy országban rendeznek. Sőt, a szervezők nem tréfáltak, rögvest négy ország ad otthont az eseménynek, voltak meccsek Franciaországban, Horvátországban, Lettországban és Németországban is.

Szerencsére nem csak erről marad emlékezetes a torna, hanem az izgalmas mérkőzésekről is, erről az elődöntők során is meggyőződhettünk.

Az első elődöntő, a spanyol-francia csörte például csak hosszabbításban dőlt el (a címvédő gallok 80-75-re kaptak ki), de a péntek esti litván-szerb csata is tartogatott izgalmakat. A végletekig kiélezett összecsapáson Teodosic fantasztikus, emberről dobott triplájával Szerbia feljött egyetlen pontra 14 másodperccel a vége előtt (65-64), azonban az őrült hajrából a litvánok jöttek ki jobban és végül 67-64-re nyertek.

A litván szövetségi kapitány, Jonas Kazlauskas nem is akarta elhinni, hogy ők jutottak be a fináléba.

Úgy legyőzni Szerbiát, hogy volt 20 eladott labdánk és 14 triplakísérletből csak kettő dobtunk be, az valami egészen hihetetlen dolog.

Győzelmével Litvánia automatikusan kivívta helyét a jövő évi riói ötkarikás játékokon, míg a szerb csapat jogot szerzett arra, hogy induljon az olimpiai kvalifikációs tornán.

Eredmények – kosár-Eb, elődöntő

Litvánia-Szerbia 67-64
Spanyolország-Franciaország 80-75 – hosszabbításban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik