Sport

Gyurta Franciaországban folytatja

Gyurta Gergely (Array)
Gyurta Gergely (Array)
A legjobb magyar hosszútávúszó a jobb, eredményesebb riói felkészülés reményében hagyta el a megszokott edzői stábját.

Gyurta Dániel öccse, Gergely belátta, nem tud itthon megfelelően felkészülni a riói olimpiára. “Gege jelenleg a legjobb 1500-as gyorsúszó itthon, viszont nem tud kivel edzeni, ez pedig nem segíti a fejlődésben. Nekem könnyebb dolgom van, hiszen a mellúszás a leglassabb úszásnem, így nekem jó, ha valaki gyorson úszik mellettem, mert akkor már tudok iramot gyakorolni” – magyarázta öccse döntését az olimpiai bajnok Gyurta Dániel a keddi Nemzeti Sportban.

Márpedig Gyurta Gergely azt szeretné, ha az az iszonyatos mennyiségű munka, amit edzésről-edzésre elvégez, egy medállal a nyakában térülne meg Rióban. Az induláshoz szükséges kvótát már megszerezte. A cél érdekében eztán Narbonne-ban, a francia Riviérán, Philippe Lucas edző irányításával készül rövidpályás Európa-bajnokunk, aki végső döntését a számára sikertelen kazanyi világbajnokság után hozta meg.

A francia szakember több hosszútávúszóval is eredményesen foglalkozott már. Tanítványai többek közt Laure Manaudou, Frederica Pellegrini, vagy épp, Femke Heemskerk olimpiai bajnokok.

Eddigi edzői, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs is úgy látták jónak, ha Gyurta Gergely saját útra lép. Gyurta természetesen továbbra is magyar színekben versenyez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik