Sport

Meg sem ettük a bejglit, máris kezdődik a vízilabda Európa-bajnokság

vízilabda válogatott (Array)
vízilabda válogatott (Array)
Csütörtökön a kontinensviadal szervezőbizottsága közzétette, mikor kezdődik a torna.

Hiába rendeznek jövőre olimpiát Rióban, a vízilabdázók nem pihenhetnek, hiszen januárban vár még rájuk egy szerbiai Európa-bajnokság. A mieink szempontjából pedig különösen fontos a torna, hiszen a nyári világbajnokság nem sikerült túl fényesen, így Belgrádban lehetőség nyílik egy jó szerepléssel a kvótaszerzésre.

A viadal szervezőbizottsági a csütörtöki nap folyamán nyilvánosságra hozta, hogy a torna január 10-én kezdődik – írja a waterpolo.hu

A lebonyolítás érdekessége, hogy minden nap lesznek férfi és női mérkőzések egyaránt. A kontinensviadal január 23-án fejeződik be a férfi döntővel, a nők fináléját egy nappal korábban rendezik.

A 16 fős férfi mezőnyben eddig nyolc nemzet helye biztos (Magyarország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Görögország, Spanyolország, Románia és Szerbia), ők a legutóbbi, budapesti Eb-n már megszerezték az indulási jogot.

A hölgyek mezőnye 12 fős lesz, itt is ismert már a résztvevők fele (Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Oroszország, Olaszország, Szerbia), a házigazda kivételével is a magyar fővárosban tették biztossá indulásukat.

Borítékolható, hogy hatalmas csata lesz a kvótáért, ugyanis mindkét nemnél csak egyet válogatott válthatja meg a riói repülőjegyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik