Sport

Dupla triplázásra készül Magyarország

Csay Renáta (csay renáta, )
Csay Renáta (csay renáta, )
Csay Renáta és a „folyók városa” kéz a kézben vág neki az idei maratoni kajak-kenu világbajnokságnak.

Mikor veszi észre az indián, hogy kiszáradt a folyó? Ha porzik utána a kenu. A viccet félretéve, Győr városában sem indiánokra nem számíthatunk, s szerencsére a Duna kiszáradására sincs esély, így a magyar, valamint a világ minden országából érkező versenyzők a lehető legjobb körülmények között húzhatják vízre hajóikat az idei maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A győriek mellét nem csak az a tény dagaszthatja, hogy városuk eme jeles sportrendezvény színhelyéül szolgál, hanem ami ennél is nagyobb büszkeség számukra, hogy 1999 és 2007 után immáron harmadik alkalommal lesz itt a vébé, megsúgjuk, ez bizony rekordnak számít.

Ugyancsak harmadik világeseményére készül Csay Renáta, akit 15-szörös világbajnokként jegyez a szakma, s a tizenhét elsőséggel bíró Csabai Edvin kenust érheti be ezen a versenyen. Elmondta, a rekord megdöntése nem igazán foglalkoztatja.

csay renáta (csay renáta)
Fotó: MTI

Sokáig bennem élt ez motivációként. Aztán egy sajtótájékoztató után félrehívott Edvin és azt mondta nekem: „Reni, neked már bőven megvan a tizenhét aranyad, mert az én győzelmeiben te is benne voltál, benne vagy”. Onnantól kezdve el is engedtem ezt az extra vágyat, sőt egy picit el is szégyelltem magam miatta.„ Úgy vagyok ezzel a történettel: ha jön a siker, örülök neki, ha nem, akkor sem leszek elkeseredve.”

A győri születésű lány számos hazai és nemzetközi megmérettetésen van túl, nemrégiben adott interjúban mégis kiemelte, jelenleg csupán a vébére tud koncentrálni, elmondása szerint tele van jó érzésekkel, gondolatokkal. Úgy fogalmazott, Győr számára „hazai terep”, ismeri mint a tenyerét, mégsem dőlhet hátra a fotelében, ugyanis a fiatal tehetségek garmada jelent meg, akikkel szemben fel kell venni a kesztyűt, egyesben és párosban egyaránt.

Az Európa-bajnokság például megmutatta nekem, hogy extrán kell figyelni az olasz versenyzőkre, akik rengeteget erősödtek az elmúlt egy évben” ejtett néhány szót a külföldi vetélytársakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik