Sport

Rejtélyes fertőzés gyengítette le a kajakosokat

Meg a kenusokat. Meg az edzőket, a szövetségi kapitányt, sőt az őket Rióba elkísérő tévéstáb egyik tagját is a vécéhez szögezte valami baktérium.  A vízre gyanakodnak.

“Még jó, hogy most és nem az olimpián történt velünk ilyesmi. Egyelőre nem tudni, mi történhetett, de valószínűleg a pálya vize a ludas, mert több, más helyen megszállt, máshol étkező külföldi is hasonló gondokkal küszködött. Mindenesetre, ha a pálya és a csap vízéből hozott mintákat kielemezzük, okosabbak leszünk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy gyors, alig egy nap lefolyású fertőzésről volt szó. S persze a házigazdáknak is van idejük a javításra” – olvasható a Rióból hazatért kajak-kenu főtitkár, Schmidt Gábor beszámolója a történtekről a borsonline.hu-n.

vasbányai henrik, mike róbert (Array)
Vasbányai Henriknek és Mike Róbertnek reméljük jövőre szebb emlékeket tartogat a riói utazás Fotó: MTI

A lap úgy tudja, hogy a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus pár bár kiutazott, de azért nem tudott rajthoz állni hétvégén a Rióban rendezett olimpiai tesztversenyen, mert “nem tudott leszállni a vécéről”. Rajtuk kívül több versenyzőt, edzőt és a szövetségi kapitányt, továbbá a csapatról forgató tévéstáb egyik operatőrét is olyan erős hasmenés gyötörte, hogy visszatérő vendégévé vált a mellékhelyiségnek.

A verseny helyszíne, a Guanabara-öböl vize annyira piszkos, hogy tavasszal a vitorlázók is hasonló problémákra panaszkodtak, a német Erik Heil pedig kórházban kötött ki. Az öböl vizéről akkor készült a fenti kép.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik