Sport

Megúszta a műtétet Pars Krisztián

pars krisztián (pars krisztián)
pars krisztián (pars krisztián)
Nem kell kés alá feküdnie London olimpiai bajnokának.

Nem kell megműteni Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőt. A szombathelyiek kétszeres vb-második dobója az augusztusi pekingi atlétikai világbajnokságon lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt, így a 2009-es berlini vb óta először nem nyert érmet világversenyen. Ezt követően vetődött fel derékfájdalmai miatt, hogy gerincsérve lehet.

Az elmúlt szombaton elvégzett MR-vizsgálat azzal a megnyugtató eredménnyel szolgált, hogy Krisztiánt nem kell megműteni, viszont mindent el kell követni annak érdekében, hogy megszűnjenek a korábbi sérüléseivel is összefüggésbe hozható derékfájdalmai” – mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kiss-Polauf Marianna, a magyar atlétikai válogatott orvosa.

Hozzátette, Parsnak mozgásterápiára, gyógytornára van szüksége:”Nem néhány hétig, hanem sokáig és folyamatosan, mert csak így tudhatja stabilizálni a gerincoszlopát, és szilárd alapot teremteni az olimpiai felkészüléséhez.”

Nagyobb bajra gyanakodtam, és attól tartottam, hogy a vállam után a gerincemet is meg kell majd műteni” – nyilatkozott a 33 esztendős atléta. Pars kifejtette, a hétvégi székesfehérvári csapatbajnokság és az azt követő varsói nemzetközi verseny után két hónap alatt szeretne megszabadulni a problémától.

Ha csak rajtam múlik, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Rióból a második aranyérmemmel büszkélkedve térhessek haza. Ha sima, ha rögös az út.” – mondta Pars.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik