Sport

Tom Brady-NFL 1-0

A bíróság törölte Tom Bradynek, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő New England Patriots irányítójának négymérkőzéses eltiltását, amelyet a “labdaleeresztős ügy” kapcsán kapott a ligától. Arról nincs információ, hogy a liga fellebbezne a döntés ellen.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az NFL fegyelmi testülete a négyszeres Super Bowl-győztes játékost, valamint klubját azért büntette meg májusban, mert az Indianapolis Colts elleni főcsoportdöntőben – amelyet fölényesen, 45-7-re nyert a New England – leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, annak érdekében, hogy azokat könnyebb legyen elkapni. Érdekesség, hogy csak az első félidőben használták az előírtnál puhább játékszereket, ekkor még csak 17-7 volt az állás.

Az ügyről később 246 oldalas jelentés született, amely szerint valószínűleg a Patriots két alkalmazottja volt a “bűnös” és az irányító játékos, Tom Brady is tudhatott a dologról. Ezt követően a bostoni klubot egymillió dollárra büntették, illetve a jövő évi első körös, valamint a 2017-es negyedik körös draftjogáról is le kellett mondania. Ráadásul Bradyt négy mérkőzésre eltiltotta a liga, emiatt fellebbezett a négyszeres Super Bowl-győztes irányító, a klub elfogadta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik