Demeter Bence (Array)
Sport

Olimpiai kvótába kerülhet a ló sérülése

Sport24
Sport24

2015. 08. 22. 19:11

Nem engedték be a lovaspályára a két szám után a legelőkelőbb helyen álló Demeter Bencét a bath-i öttusa Európa-bajnokság férfi hagyományos viadalában, ezzel elszállt érem-, illetve olimpiai kvótaszerzési esélye, továbbá a csapat is "kiszállt" a versenyből.

Korábban a témában:

Demeter negyedik volt az úszást és a vívást követően, így utána már csak hárman lovagoltak volna, mivel a harmadik számban fordított sorrendben követik egymást a versenyzők. Amikor azonban rá került a sor, a műsorközlő bemondta, hogy lócsere történt, így majd csak utolsóként következik. Amikor pedig már az összes lovas teljesítette a pályát, azt közölték, hogy Demeter nem lovagolhat.

Mint utóbb kiderült, lova – amely a többihez hasonlóan az első körben már végigment a pályán, és egyébként öt akadályt vert le – a bemelegítő területen megsérült, a magyar öttusázót leszállították róla, és az egyik versenybíró új lovat sorsoltatott vele.

Demeter Bence (Array) Fotó: MTI

A szabály szerint azonban, ha a lovas felszáll a lóra a bemelegítőben, már nincs lehetőség a cserére. Vagyis szabálytalan volt, hogy új lovat kapott, ugyanakkor sérült lóval semmiképpen sem tudott volna értékelhető eredményt elérni. A magyar küldöttség óvott, de beadványát elutasították.

Mivel a döntőben nyolc riói kvótát osztanak, Demeternek jó esélye volt ezek egyikének megszerzésére, sőt, versenyben állt valamilyen éremért is, illetve a csapat is nagy valószínűséggel dobogós lehetett volna. A kombinált számban ugyan részt vehet Demeter, de pontszáma jóval kevesebb lesz, mint ellenfeleié.

Kasza Róbert és Marosi Ádám ugyanakkor jól lovagolt, így összetettben előrelépett, előbbi harmadik, utóbbi 12. a kombinált szám előtt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.