Sport

Sportszakembereket tüntettek ki, mert megérdemelték

Fábiánné Rozsnyói Katalin (Array)
Fábiánné Rozsnyói Katalin (Array)

Augusztus 20. alkalmából több jeles sportember állami kitüntetést vehetett át. 

Áder János köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adott át kitüntetéseket szerdán – számolt be a mob.hu.

 

Kamuti Jenő fogadja Balog Zoltán gratulációját
Fotó: MTI 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, Dr. Kamuti Jenő, aki honlapunknak úgy nyilatkozott:   

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra ez az díj, mely a sportolóként, sportdiplomataként és orvosként nyújtott teljesítményem elismerése. Mindig is arra törekedtem, hogy örömet okozzak másoknak, a magam eszközeivel jóvá, jobbá tegyem a társadalmat. Ehhez kellő segítséget nyújt a Nemzetközi Fair Play Bizottság, melynek elnöki feladatait hatalmas lelkesedéssel látom el” – fogalmazott a többszörös olimpiai ezüstérmes, világ- és magyar bajnok vívó, főorvos, a Magyar Vívószövetség alelnöke, a Nemzetközi Vívószövetség Orvosbizottsági tagja, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja. 

Példamutató, áldozatos tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetésben részesült Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, olimpiai ezüstérmes kajakozó, aki a mob.hu-nak kiemelte:

„Ötvennyolc éve tevékenykedem a sportágban, és ezalatt szerencsére a sikerek sem kerültek el. Mindig a maximumra törekedtem, sohasem engedtem az elveimből. Sokakkal emiatt nem találtam meg a közös hangot, akikkel viszont igen – nos, ők igen szép eredményeket értek el. Ma már a legtöbb versenyre nem utazom el, de továbbra is a kajak-kenu az életem, igazán az tud kikapcsolni. Nem is tudom, mi lenne velem nélküle!” – fogalmazott a mesteredző.

 

Fábiánné Rozsnyói Katalinnak adja át a díjat Balog Zoltán
Fotó: MTI 

Polgár Judit sakknagymester az augusztus 20-i nemzeti ünnepen megkapta a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István-rendet.

A szerdai ünnepségen Magyar Érdemrend Lovagkeresztet (polgári tagozat) kapott Hazsik Endre Tivadar magyar bajnok kajakozó, kajak-kenu szakedző, testnevelő tanár, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület ügyvezető elnöke.

Palotai Károly olimpiai és magyar bajnok labdarúgó, nemzetközi labdarúgó-játékvezető, sportvezető.

Kiss Ferenc, olimpiai bronzérmes, Európa- és magyar bajnok birkózó, edző

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes, magyar bajnok labdarúgó, edző, a Magyar Labdarúgó Szövetség Utánpótlás Tanácsadó Testületének elnöke       

Röck Samu, torna mesteredző, testnevelő tanár, a Magyar Tornasport Halhatatlanjai Klubjának tagja, aki több olimpiai, világ és Európa bajnokot nevelt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik