Sport

„A magyarok megérdemelnék, hogy olimpiát rendezzenek”

olimpiai-zaszlo(960x640).jpg (Array)
olimpiai-zaszlo(960x640).jpg (Array)

A Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) Szabó Bence főtitkár és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató képviselte a háromnapos találkozón.

A többség biztatott, bátorított, hozzátéve: Budapest, a magyarok megérdemelnék, hogy olimpiát rendezzenek – nyilatkozta Szabó Bence a MOB honlapjának. – Olyan is akadt, akinek a szavaiból az derült ki, nem hiszi, hogy komolyan gondoljuk a jelentkezést, a beszélgetés végére azonban meggyőztük, Budapesttel igenis számolni kell.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

A magyar főváros mellett egyelőre négyen jelezték pályázati szándékukat: Hamburg, Toronto, Róma és Párizs, de Los Angeles és Baku is fontolgatja a jelentkezést. A NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a házigazdáról.

Szabó Bence elmondta, kijelölték a magyar küldöttség szálláshelyét az olimpiai faluban, s kitért a még épülő versenyhelyszínek állapotára is.
“Akad ugyan még egy-két létesítmény, melyen dolgoznak, de a legkevésbé kész is már 70 százalékos állapotban van” – mondta a sportvezető, s hozzátette, meggyőződése, hogy nincs miért aggódni, mert “a riói olimpián minden tökéletesen rendben lesz, és valóban a sportolókról fog szólni“.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik