Sport

Kiütéssel győzött a Fradi a lengyel bajnok ellen

Szucsánszki Zita (Array)
Szucsánszki Zita (Array)

Magabiztos sikerrel kezdte a tornát Elek Gábor csapata.

Szombat délelőtt kezdetét vette az Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Kézilabda Kupa a Népligetben. A nyitómérkőzést a Fradi játszotta a lengyel bajnok MKS Selgros Lublin ellen.

A fradi.hu beszámolója szerint remek iramban kezdődött a mérkőzés. A nagyszerű védekezésnek köszönhetően Elek Gábor csapata a félidő felére fokozatosan ellépett ellenfelétől. A szünetre nyolcgólos Fradi előnnyel (19-11) vonultak a felek.

Fotó: MTI

A második játékrészben tovább nőtt a két gárda közti különbség. A nyáron szerződtetett Hornyák Dóra parádés játékkal rukkolt elő. Az utolsó percekre a fiatal játékosok is szerepet kaptak, így ők is kivették a részüket a 18 gólos győzelemből. Sőt a legeslegutolsó pillanatban a mindössze tizenhat esztendős, remek balszélső, Márton Gréta pattintott parádésat a léc alá – szorítunk neki a jövőben is.

A tornán még a Siófok KC – Galerius Fürdő és a horvát HC Podravka Vegeta vesz részt. A siófoki csapat a horvátok ellen kezd, a délutáni programban a két magyar egymás ellen játszik. Vasárnap FTC – Rail Cargo Hungaria – Podravka, és Siófok – Lublin mérkőzéseket rendeznek.

Eredmény – Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Kézilabda Kupa

FTC-Rail Cargo Hungaria – MKS Selgros Lublin 38-20 (19-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik