Sport

A valaha volt legrondább kabalafigurák

burnie(960x640).jpg (Array)
burnie(960x640).jpg (Array)

Biztosan állíthatjuk, hogy Bol-dognál is létezik csúnyább kabala.

Mint ismert, a 2017-es vizes-világbajnokság kabalaállatát mindenki körberöhögte, mígnem a Magyar Úszó Szövetség szerdán úgy döntött, új pályázatot hirdet a figura elkészítésére.

Mi pedig böngésztünk az interneten és megkerestük a tíz még nála is rondább kabalát, hogy azért ne legyen olyan rossz kedve.

2012-es londoni olimpia – Wenlock és Mandeville

 Fotó: Europress fotóügynökség

Sokan Kang és Kodos, a Simpson család szereplőihez hasonlították őket, de volt aki egy teletabi és egy dalek leszármazottjaként tekintett rá. Az biztos, hogy nem arattak nagy sikert a közönség körében.

Swansea (Premier League) – Cyril the swan

 Fotó: Twitter

Ki gondolta volna, hogy egy hattyú is lehet rút? Egy neves angol lap nemrégiben a legszebb brit kabalának választotta, de a szavazók valószínűleg el sem olvasták a kérdést.

NSW Waratahs (rögbi) – Tah Man

 Fotó: Facebook

Az ausztrál élvonalbeli együttest minden bizonnyal nem kabalája miatt szeretik rajongói. A waratah – más néven telopea – egy gyönyörű virág, ezért is érthetetlen a vezérdrukker kinézete.

San Francisco Giants, 1984 (baseball) – Crazy crab

 Fotó: Facebook

“Remélem senkinél nincs fegyver” – ezekkel a szavakkal élt 31 éve a szezon végén Wayne Doba, a Crazy crab megálmodója. Abban az idényben 96-szor kapott ki a csapat.

Philadelphia 76ers, a 90′-es évek vége (NBA) – Hip-hop

 Fotó: Facebook

Mintha ötvözték volna Eminemet és egy dühös nyulat. Sokáig nem maradt, a gárda közleményben jelezte: hip-hop megházasodott és sosem tér vissza.

New York Yankees, 1979 (baseball) – Dandy

 Fotó: Facebook

A Yankees nem egy mókás csapat. Minden a pénzről szól, igazán humortalanok. A szekrényben viszont ott van a trófeák közt Dandy jelmeze, amin aztán napokig lehet kacagni.

Miami Heat, 1994 (NBA) – Burnie

 Fotó: Facebook

Minden bizonnyal a legszerencsétlenebb kabalafigura a sporttörténelemben. Egymillió dollárra perelték, miután egy felkészülési meccsen összeverekedett egy hölgy szurkolóval. A rajongók biztos nem bánták, hogy távoznia kellett.

Vancouver Canucks (NHL) – Finn the whale

 Fotó: nhl.com

Az antropomorg állat korcsolyázik a Kacsák hazai meccsein, a hátán pedig füstöt fúj ki – pont úgy mint egy bálna. Ja nem.

1996-os atlantai olimpia – Izzy

 Fotó: Europress fotóügynökség

Izzy volt a nemtelen, alaktalan és ártalmatlan képviselője a közel húsz évvel ezelőtti ötkarikás játékoknak. Az egyetlen probléma vele, hogy semmire nem emlékeztet.

Ferencváros – Fradi-sas

 Fotó: Facebook

Idén áprilisban mutatták be a zöld-fehérek új kabalaállatát, amin heteken röhögött az egész ország. És azóta is nehezen barátkozunk meg vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik