Sport

Megszületett a vizes-vb legnagyobb magyar kudarca

bol-dog (Array)
bol-dog (Array)

Nem tartott sokáig a vizes-világbajnokság okozta örömködés. Máris itt van az új téma, Bol-dog, akin boldog, boldogtalan köszörüli a nyelvét.

 

Gyárfás Tamás (bal szélen) Bol-dog, és a FINA elöljárói
Forrás: MÚSZ/Szaka József

Hogy külföldön mi a vélemény az “Albínó Kóbor Jánosról”, vagy a “pigmenthiányos lelketlen kutyáról, netán a “sorozatgyilkosról” azt senki sem firtatja. Arrafelé még marhára nem téma a 2017-es vizes-világbajnokság. Annak kabalafigurája végképp nem az. Csak nálunk. De, ha már itthon Vágó Istvántól kezdve lényegét tekintve mindenki belerúg egyet Bol-dogba – merthogy ez lenne a neve -, aki ettől már totál boldogtalanná vált, itt az idő, hogy valaki megvédje szegény párát.

 

Vágó István facebook bejegyzésében inkább Ákosról mintázta volna – ha már
Forrás: facebook.com/vagoistvan

Ha, már mindeképp kellett egy kabalafigura, valóban lehetett volna benne több ötlet. A keresztszülő is feldobhatott volna még egy-két verziót. Kicsit tán szegényes a “Nap tv stúdióra emlékeztető” a ruházat is. Gyárfás Tamás a Magyar Szövetség elnöke a 2006-os budapesti Európa-bajnokság előtt megálmodta a Pulit feketében. Aztán 2012-ben, Debrecenben átfestették fekete-fehérre, most meg jobb híján kifehéredett. Tudom, három a magyar igazság, de ha már; ezúttal lehetett volna mondjuk magyar vizsla bűvös kockára hajazó úszódresszben.

Látható, Magyarországon pillanatnyilag a 2015-ös vizes-vb legnagyobb kudarca Bol-dogé. Momentán csak arra jó, hogy a facebook közössége, azaz mindenki körberöhögje. Azonban fogadjuk el, egy világbajnokság kabalaállatának annyi jelentősége sincs, mint úszódresszen a mintázatnak. Ahogy az úszó nem a kockától, a csíktól és a színektől lesz jobb, gyorsabb, egy rendezés sem a kabalaállattól lesz jó, vagy rossz, emlékezetes, vagy feledhető. 

Ennyi.

Ráadásul Bol-dog csak kizárólag ebben az emberszabású méretben gáz. Biztos vagyok benne, kicsiben egészen aranyos lesz. Különösen, ha a begyűjthető érmek tekintetében a 2017-es vb is aranyossá válik. Akkor ahogy 2006-ban, 2012-ben, úgy 2017-ben is sorba fognak állni érte a magyar szurkolók, és örök emlék marad annak, aki szert tesz egy-egy Bol-dogra.

És akkor már senki sem fog arra emlékezni, hogy miért nem “Ákosról” mintázták inább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik