Sport

Phelps 100 pillangón is jobbat úszott a világbajnoknál

Michael Phelps (Array)
Michael Phelps (Array)

Ettől függetlenül az érmeket továbbra is a kazanyi vizes-világbajnokságon osztják.

Az oroszországi világbajnokságról eltiltás miatt hiányzó Michael Phelps a 200 után a 100 méteres pillangóúszásban is jobb időt úszott, mint a kazanyi világbajnok. Az amerikaiak 18-szoros olimpiai bajnoka, aki ebben a számban 49.82 másodperccel világcsúcstartó 2009 óta, az Egyesült Államok San Antonió-i országos bajnokságán 50.45 másodperccel diadalmaskodott, miközben egy kontinenssel odébb, Kazanyban a dél-afrikai Chad Le Clos 50.56-tal nyert aranyérmet az 50.87-es magyar csúccsal második Cseh László előtt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Phelps korábban 1:52.94 perces eredménnyel, az év eddigi legkiválóbb idejével nyert 200 méter pillangón, ami szintén jobb, mint amennyivel szerdán Cseh László (1:53.48) megnyerte a számot a tatár fővárosban.

Az ötkarikás játékok történetének legeredményesebb sportolója – aki tavalyi, második ittas vezetési ügye miatt nem indulhatott Kazanyban – azóta nem úszott ilyen gyorsan, hogy hat éve, még – a később betiltott – cápadresszben 1:51.51 percre javította a világrekordot. Formája azt jelzi, hogy a 30 éves amerikai komolyan készül a jövő évi riói olimpiára.

A San Antonióban zajló bajnokságot azért mostanra írták ki, hogy azok is versenyezni tudjanak, akiknek nem sikerült kivívniuk a vb-részvételt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik