Sport

Iskolajátékkal aranyérmes Szerbia a vízilabda tornán

szerb vízilabda válogatott (Array)
szerb vízilabda válogatott (Array)

A bronzmeccsen végletekig kiélezett csata döntött Görögország és Olaszország között.

Magyar idő szerint szombat késő este rendezték Kazanyban a férfi vízilabda-világbajnokság döntőjét. A délszláv rangadón Szerbia Horvátországgal mérkőzött. A találkozót leginkább csak a két nemzet közti rivalizálás miatt lehetett rangadónak nevezni.

A fináléban jobban kezdtek a horvátok, igaz ez nem zavarta össze túlságosan a szerbeket. Az első negyed végére már kiegyenlítettek, a másodikban pedig már háromgólos előnnyel zártak.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az emberfórokat nagyszerűen használta ki a legutóbbi Európa-bajnokság győztese, védekezésben pedig mindenhova odaértek. A mérkőzés második felében pedig tovább növelték az előnyüket.

Prlainovic három góljával a finálé legeredményesebb pólósa volt. A vége 11–4 lett, Szerbia százszázalékos mérleggel szerezte meg ötödik világbajnoki címét (Jugoszlávia, valamint Szerbia-Montenegró jogutódjaként).

A harmadik helyért vívott összecsapáson sokkal több volt az izgalom. Görögország és Olaszország végig fej-fej mellett haladt. A négyszer nyolc perc után 7-7-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Az idegek csatáját, az ötmétereseket a hellének bírták jobban. Megszerezték második vb-érmüket, valamint biztosították helyüket a jövő évi olimpián.

Eredmény – Férfi vízilabda-világbajnokság

Döntő:
Szerbia-Horvátország 11-4 (2-2, 3-0, 2-2, 4-0)

3. helyért:
Görögország-Olaszország 11-9 (1-0, 2-2, 4-4, 0-1) – büntetőkkel 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik