Sport

Jakabos: Imádom, de nem vagyok elég gyors hozzá

Jakabos Zsuzsanna (Array)
Jakabos Zsuzsanna (Array)

Jakabos Zsuzsanna és Sztankovics Anna sem jutott tovább a kazanyi vizes világbajnokság szombati előfutamaiból.

Jakabos Zsuzsanna 50 méter gyorson 25.79 másodperes idejével – egyéni legjobbjától 42 századdal elmaradva – futamában a hatodik, összesítésben pedig a 35. helyen végzett.

“Az 50 gyors az egyik kedvenc számom, imádom – de persze nem vagyok elég gyors hozzá. Most is kizárólag azért úsztam, mert a 200 vegyes óta elég sok idő telt el, holnap jön a fő számom, a 400 vegyes, itt volt az ideje, hogy összegyűjtsem a gondolataimat, tónusba rántsak mindent, izmot, koncentrációt, mert holnap nagyon szeretnék döntőt úszni vegyesen” – mondta Jakabos a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalának.


Fotó: MTI

Sztankovics Anna 50 méter mellen 32.11 másodperccel szintén a hatodik lett futamában, ezzel összesítésben a 34. lett.

“Amióta a kétszázra koncentrálunk, az ötven nem nagyon megy. A kétszázas sebességről nem igazán tudok visszaváltani arra, ami itt kell – de ha már megvolt a szintem, és itt vagyok a világbajnokságon, természetesen becsülettel le akartam úszni ezt a távot is” – értékelt a futamok után.

Balog Gábor 50 méter háton lett volna érdekelt, de végül nem állt rajthoz Kiss László szövetségi kapitány döntése értelmében. A szövetség tájékoztatása szerint azért alakult így, mert Balogra a vasárnapi 4×100-as vegyesváltóban lesz szükség, ahol Gyurta Dániel és Cseh László is vállalta az indulást – Takács Krisztián úszik majd gyorson. Ez a négyes pedig esélyes lehet a döntőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik