Sport

Hosszú megdöntötte Egerszegi országos csúcsát

Hosszú Katinka, hát (Array)
Hosszú Katinka, hát (Array)

2:06.18-cal, a legjobb idővel jutott be a 200 hát döntőjébe a kazanyi vizes-világbajnokságon. 1991-es magyar rekordot adott át a múltnak.

Hosszú Katinkát csak nagy nehezen engedték be délelőtt a kazanyi uszodába, a klasszis úszónőt ez sem zavarta meg abban, hogy a legjobb idővel jusson be a 200 méteres hátúszás délutáni elődöntőjébe. Mindez azt jelentette, hogy a második futamban állt rajtkőre.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első 50 méteren az ausztrál Emily Seebohmmal csatázott nagyot, azonban a folytatásban fokozatosan rázta le ellenfeleit, így az utolsó hossznak már bő egy másodperces előnnyel vágott neki.

A végén már csak az volt a kérdés, megdönti-e Egerszegi Krisztina „szakállas”, 1991. augusztus 25-én felállított országos csúcsát. Összejött neki, 2:06.18-cat repesztett, ezzel a csúcsdöntés mellett a legjobb idővel jutott be a szombati fináléba. Egerszegi fantasztikus úszása 2008 februárjáig világcsúcs volt.

Szenzációs!

“Szeretnék holnap jobban menni, ezért örülök, hogy már most is ilyen jól sikerült az úszás – nyilatkozott Hosszú a futam után, hozzáfűzve, hogy már az elődöntőben meg akarta dönteni a rekordot. – Erős volt a tempó, de még jobb lesz holnap, szerintem. Még van bennem, persze így sem volt egyszerű ez az úszás” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik