Sport

Gyurta Dánielt legyőzték 200 mellen

Gyurta Dániel (Array)
Gyurta Dániel (Array)

Óriási csatában bronzérmes lett a 200 méteres mellúszás döntőjében a kazanyi vizes-világbajnokságon.

Gyurta Dániel arra készült, hogy zsinórban negyedik alkalommal nyerje meg a 200 méteres mellúszás döntőjét a vizes-világbajnokságon, ez pedig történelmi tett lett volna. A 2009-es római világbajnoki címe óta volt veretlen nagymedencében ebben a számban vb-n.

Rendkívül szoros csata zajlott a péntek esti döntőben, a német Marco Koch, az amerikai Kevin Cordes , a japán Koseki Yasuhiro és Gyurta fej fej mellett haladtak, ráadásul sokáig világcsúcs részidőn belül.


Fotó: MTI

Az olimpiai bajnok magyar úszónak az utolsó 50 métere általában a legerősebb, így joggal bízhattunk egy nagy hajrában, ami nem is maradt el, ám Koch és Cordes is tartani tudta a tempót – a japán elfáradt és leszakadt idő közben. A győzelmet végül a német versenyző szerezte meg (2:07.76), a második helyért folytatott küzdelmet pedig az amerikai nyerte meg – mindössze öt századdal!

Gyurta Dániel tehát bronzérmes lett, azaz újabb dobogós helyezéssel gyarapodott a magyar termés Kazanyban. Korábban Hosszú Katinka győzött 200 méter vegyesen, Cseh László 200 méter pillangón, míg harmadik lett Kapás Boglárka 1500 méter gyorson és Cseh 50 méter pillangón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik