Sport

Vízilabda: láttuk, hogy a magyarok félnek

Decker-Attila(650x433).jpg (Array)
Decker-Attila(650x433).jpg (Array)

Az olasz vízilabda-válogatott magyar felmenővel rendelkező játékosa, Alex Giorgetti vélekedett így a számunkra vereséggel záródó világbajnoki negyeddöntő után.

Kedden szoros mérkőzésen 8-7-es vereséget szenvedett a magyar vízilabda-válogatott. Kétszer is kétgólos előnyben voltak Varga Daniék, kétszer is demoralizáló gólt kaptunk az első és a harmadik negyed végét jelentő utolsó másodpercben, és ezt bár becsülettel küzdöttek, összességében nem bírta el a csapat a második félidőben feljavuló olaszokkal szemben.

 

Decker Attila lehajtott fejjel hagyta el az uszodát. Nem ő védett és nem tudott segíteni a csapatnak
Fotó: MTI 

Benedek Tibor szövetségi kapitány mérkőzés utáni értékeléséről, érzéseiről már beszámoltunk, de érdekes az is, hogyan látott minket az ellenfél. Itt van mindjárt a félig, anyai ágon magyar származású Alex Giorgetti elgondolkodtató véleménye, aki 2012-13 között Debrecenben pólózott. „Tudtuk, hogy győzni fogunk. Néztük tegnap a magyarok edzését, s láttuk, hogy mennyire félnek. Úgy éreztük, mintha mi lennénk a világbajnokok, nem ők. A magyarok jók voltak a meccs első felében, de helyén volt a szívünk, s feljöttünk. Jól védekeztünk, s remekül támadtunk emberelőnyben” – olvasható az olasz játékos nyilatkozata az nso.hu-n.

 

Szívós Márton arckifejezése beszédes, mindent elárul
Fotó: MTI

Giorgetti mondanivalója Zita-Eva Funkenhauser, Los Angeles és Szöul egyéni tőrvívó olimpiai bajnokának egyik nyilatkozatát juttatta eszembe. A romániai Szatmárnémetiben született lányt, aki már német színekben érte el sikereit, sikerének titkáról faggatta az újságíró. A sport világában örök érvényű válasz valahogy így szólt: “A sok munka és gyakorlás mellett elengedhetetlen, hogy ellentmondást nem tűrően, győztesként lépj a pástra. Ha az asszó előtt megfordul a fejedben a veresség gondolata, akkor ki is kapsz.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik