Sport

Sírva örült Kapás Boglárka

Kapás Boglárka (Array)
Kapás Boglárka (Array)

Bő 15 másodperccel javította meg az országos csúcsot a debreceni születésű lány és ezzel világbajnoki bronzérmes lett. Érthetőek az örömkönnyek.

Kapás Boglárkának két éve, Barcelonában nem sikerült az esti fináléban jobbat úsznia, mint az 1500 méteres gyorsúszás selejtezőjében, ahol 16:02,58-al új országos csúccsal csapott a célba – azóta sem ment ennél jobban senki. Így kedden két cél lebegett a szeme előtt: jobbat úszni a döntőben, mint a selejtezőben és 16 perc alá vinni az országos csúcsot.

Az elvégzett munkának köszönhetően talán ennyi a különbség egy 20 és egy 22 éves versenyző között, erőben, állóképességben és rutinban, mert a célt elérte – sőt, valami egészen elképesztő módon teljesítette túl.

 

Ennyire lehet örülni egy bronzéremnek
Fotó: MTI

A kedd délután repesztett 15:47.09-es idő elképesztő országos csúcs. Bő 15 másodperccel jobb, mint az előző. Nem is csodálkozunk azon, hogy a medencéből kijőve menthetetlenül eltörött a mécses, így a mixed zóna bejáratánál az általa lehajrázott dán Lotte Friis próbálta vigasztalni az örömkönnyekben fürdő magyar klasszist…

“Ez olyan hihetetlen”… – szipogott Bogi. – “Úsztam, ahogy tudtam, közben éreztem, hogy a harmadik-negyedik helyen haladok, mert azt láttam, hogy többen is mögöttem vannak. Az utolsó ötvenen már fájt mindenem, viszont azt is láttam, hogy Lotte teljesen lelassult, ő meg azt látta, hogy jövök, és ilyenkor az üldözőnek sokkal könnyebb, mint az üldözöttnek. Még el sem hiszem, ami itt most történt velem. Talán majd két-három nap múlva… A gondolataim még le vannak maradva most az érzelmek mögött… Csodálatos, hogy ilyen mezőnyben érmet tudtam szerezni. Ezek után a nyolcszázra is úgy állok oda, hogy bármi lehet” – jelentette ki az örömkönnyek között 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik